Tatbikat sireni çalıyor. Münih Havalimanı'nda yaklaşan bir yolcu uçağının motorunda duman olduğu anons ediliyor. Her ayrıntıyı yüzlerce kez deneyimleyen itfaiye ekibi, araçlarına koşuyor, geçerken hızlı başlatma düğmesine basıyor, özel ekipmanlarını giyiyorlar. Aynı zamanda motorların araç elektroniği devreye giriyor, döner kapılar açılıyor ve hangar kapıları yukarı doğru hareket ediyor. 1.430 beygir gücü (1.450 PS – 1.030 kilovat) ile hızlanma pistine doğru hızla ilerliyorlar. İki adet kesintisiz ön ısıtmalı Volvo motoru ve iki adet 4800R Allison tam otomatik şanzıman, 52 tonluk Panther aracı saniyeler içinde 120 km/saat hıza çıkarıyor. Uçağın sol motorundan alevler çıkıyor. İtfaiye ekibi, aracı söndürme pozisyonuna getirirken uçağın altına köpük bir halı seriliyor. Söndürme kolu yönlendiriliyor ve Panther'in tüm söndürme gücü yanan uçağa odaklanıyor. Kısa bir süre sonra alevler söndürülüyor. Diğer itfaiye araçları, gövdeyi soğutmak ve söndürme sonrası çalışmayı başlatmak için uçağın ön ve arkasında konumlanıyor.
Yaklaşma ve ilk söndürme çalışmaları için maksimum 180 saniye. Tüm yangın söndürücülerin devreye girmesine kadar en fazla iki dakika. İki itfaiyeci, Panther'le görevlerini beş dakikadan kısa bir sürede tamamlıyor. Münih Havalimanı İtfaiye Teşkilatı Araç Teknoloji Başkanı Jürgen Reichhuber, itfaiye teşkilatı tarafından düzenli olarak yürütülen böyle bir tatbikatın ayrıntılarını aktarırken; "Acil bir durumda, hassasiyet ve hız çok önemli. Panther, şu anda en büyük yangın söndürme aracımız ve acil durum alarmına bağlı olarak ilk müdahale eden yangın söndürme aracı olarak kullanılıyor" diye belirtti.
Flughafen München GmbH, Avrupa’yı kapsayan bir ihale sürecinin ardından, üstün araç kontrolü ve mürettebat konforunun yanı sıra sağlamlık, maksimum etki ve hızlanma sağlamak üzere bu araç konfigürasyonunu tercih etti. Acil bir durumda 52 tonluk kamyonun en yüksek hızda ve kontrollü bir şekilde hareket etmesi için motor gücü ve torkun sekiz tekerleğe çekiş gücünde kesinti olmaksızın tamamen iletilmesi gerekiyor. Patentli tork konvertörlü ve kesintisiz tam güçte vites değiştirme özelliğine sahip Allison tam otomatik şanzıman, bu noktada üstün hızlanma ve kusursuz çekiş sunuyor.
Jürgen Reichhuber ise; "Birkaç yıldır düzenli olarak otomatik tork konvertörlü şanzımana sahip araçları tercih ediyoruz. Artık araçlarımızın %90'ı tam otomatik şanzıman donanımlı ve filomuzun yaklaşık üçte ikisi Allison teknolojisine sahip. Neredeyse hiç arıza yaşamıyoruz, güvenilirlikleri son derece yüksek ve manevra kabiliyetleri çok iyi. Tork konvertörü, aracın çok hassas ve kusursuz bir şekilde manevra yapmasına olanak tanıyor" şeklinde açıklıyor.
Bu çift motor teknolojisi, ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü) spesifikasyonlarına göre, Panther'in tüm uçuş operasyonlarında acil durum mahalline üç dakika içinde müdahale edebilmesi için gereklilik oluyor.
Ayrıca Panther kamyonları, uçak yakıtının aracın altına akması durumunda hızlı müdahale edilebilmesini sağlayan hortumu makaraları ve kendini koruyan nozullarla donatılıyor. Gerekirse, araçtaki yangın söndürme kapasitesinin tamamı, 90 saniyeden daha kısa bir sürede kullanılabiliyor. Yaklaşma sırasında Pompalama ve Döndürme işlemine geçilerek taretler ve zemin püskürtme nozulları da etkinleştirilebiliyor.