Ticari Araçlar

Schmitz Cargobull, 2024 IAA öncesi yeniliklerini tanıttı

Schmitz Cargobull, 2024 IAA’da sergileyeceği ürünler ile Vreden fabrikasını Avrupa basınına tanıttı.

Schmitz Cargobull’un Vreden'deki üretim tesislerinde frigorifik ve kapalı kutu treylerin yanı sıra soğutucu üniteler de üretiliyor.

Schmitz Cargobull'un S.KO.COOL frigorifik araçlarının yüzde 20'sinden fazlası Schmitz Cargobull S.CU taşıma soğutma ünitesi ile teslim ediliyor.

2.000 çalışanın yer aldığı bu tesiste yapılacak olan 4 bin 500 metrekarelik yeni montaj tesisi yatırımıyla gelecekte iki vardiyalı modelde günde 80 adede kadar frigorifik araç üretebilecek.

Geleceğin frigorifik treyler çözümü olarak tanıtılan S.KOe COOL sıfır emisyona sahip. Elektrikli soğutuculu üniteye sahip, seri üretilen ilk frigorifik treyler.

Elektrik üretebilen akslar ve aracın tavanında solar paneller bulunuyor. Treylerde ayrıca yüksek voltajlı akü, 4,5 -18 saat kendi kendi enerjisini üretiyor ve 2 saatte şarj olabiliyor.

Schmitz Cargobull EcoPack aerodinamik saklama kutusu sayesinde daha fazla yakıt tasarrufu ve daha fazla depolama alanı sağlıyor.

Treylerde opsiyonel immobilizer bulunuyor. Yeni nesil geri görüş kameraları sayesinde daha fazla güvenlik sağlanıyor. Yeni geri görüş kamerası sürücüler için kullanım kolaylığını arttırıyor. Geri manevralarda, dar rampalarda zaman kazandırıyor, çarpışmayı önlüyor. Çarpışma Kablo bağlantısı yok, her şey verici ve alıcı üzerinden Bluetooth bağlantısı ile iletişim sağlanıyor.

Arka kapak panjur sistemiyle daha hızlı yükleme ve boşaltma sağlıyor. Kıymetli yüklerin güvenliğini sağlamak için (TAPA TSR) standartlarına göre sertifikasyon yenilendi. Treylere yetkisiz erişim durumunda Schmitz Cargobull’un telematik sistemi olan TrailerConnect bağlı sistem sesli uyarı veriyor ve merkezi ağı bilgilendiriyor. Bu sesli alarm sisteminin yanı sıra TL4 elektronik kapı kilitleme sistemi, yüklerin üçüncü şahısların izinsiz erişimine karşı koruyor.

Tek akslı döner treyler, şehir içinde manevrayı kolaylaştırıyor. Yeni çok işlevli sessiz çalışan zemin PIEK sertifikalı. Şehir içi teslimatlarda sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde sessiz yükleme boşalta sağlıyor.

Schmitz Cargobull S.CS X-TOUGH perdeli yarı römork, 44 ton ve daha fazlası için sağlam bir şasiye sahip ve artık aerodinamik EcoFIX gövde ile de sunuluyor. Şasi yapısındaki 400 mm'den daha az çapraz kiriş aralıkları, aracı son derece sağlam ve esnek hale getiriyor. Zemin forklift aks yükleri ile yüksek frekanslı yükleme ve boşaltma işlemlerin için özel olarak tasarlandı.

EcoGeneration'ın bir varyantı olan aerodinamik EcoFIX gövde ile Schmitz Cargobull, hem çevreye duyarlı hem de nakliye sektörü için maliyetleri azaltan yenilikçi ve sürdürülebilir bir treyler konsepti sunuyor. EcoFIX gövde, çelik rulolar gibi yatay, düz ve ağır malların taşınması için ideal bir çözüm. Sabit bir aerodinamik arka kısma sahip olan araç, hem dört metrelik toplam ön yükseklik hem de aerodinamik tasarımı sayesinde yakıt tasarrufu sağlayan bir alternatif sunuyor.

Schmitz Cargobul Konteyner Taşıyıcı S.CF Allround, Tarsus’da üretilen yeni modelinde önemli yenilikler var. 20, 30, 40, 45’lik konteyner taşıyabilen araçta yüklemelerin nasıl yapılacağını aplikasyonla öğrenebiliyorsunuz. Opsiyonel olarak reefer konteynerler için elektrikli jeneratör eklenebiliyor. Bu sayede soğutuculu ünite enerjiyi konteynerden alabiliyor. Arka tampon yeni tasarıma sahip. Arka uzayabilir şaşi eskisinden daha yavaş hale getirildi. Arka kilitler kaybolmasına karşı yeni çözüm getirildi. Telematik uygulaması TrailerConnect standart olarak sunuluyor.

Schmitz Cargobull’un yüzde 49 hisseye sahip olduğu Berger’in Avusturya üretimi treyleri, hafifliği ile öne çıkıyor. Şasisi S 700 çelikten olan treyler, her seferinde kullanıcısına 2,5 ton daha yükleme kapasitesine sahip. DIN EN 12640 uyarınca esnek yük sabitleme için 18 bağlama halkası ve 68 girintisi var. Treylerin, standart, mega, platform ve şasi olarak dört ayrı çeşidi var. Treylerle özellikle elektrikli kamyonlar için iyi bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

EcoDuo kombinasyonu, bir dolly treyler ile bağlanan ve bir çekici ünitesi tarafından çekilen iki standart perdeli yarı römorktan oluşuyor. İskandinavya'da üç akslı çekiciyle 76 tona veya İspanya'da kullanıldığı gibi iki akslı bir çekici ünitesiyle birlikte 70 tona kadar taşıma kapasitesi sunuyor. Tek seferde daha fazla yük imkanı sağlayan treyler kombinasyonu, demiryolu taşımacılığına da uygun. Her bir treyler ayrı bir çekiciyle de taşınabiliyor.