LOJİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kayıhan Ö. Turan ile derneğin İzmir Logistech Fuarı'nda yer alan standında bir araya geldik. Turan yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

LOJİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kayıhan Ö. Turan, lojistik sektörünün içinde bulunduğu durumu değerlendirerek, dernek olarak sektörün sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını belirtti. 26 ilde ve 7 bölgede 298 üyeye ulaştıklarını kaydeden Turan, kısa sürede sektörün önemli bir oyuncusu haline geldiklerini vurguladı.

30 Ekim 2023'te kurulan LOJİDER, kısa sürede sektörün önemli bir oyuncusu haline geldiğini kaydeden Turan, "30 Ekim bizim için çok anlamlı bir tarih. Cumhuriyetin ilanından bir gün sonra meclisin kurulması, bizim için bir ilham kaynağıdır. Biz de LOJİDER olarak sektöre yeni bir soluk getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Turan, üyelerin sorunlarını dinleyerek yetkililere taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: "Bir STK olarak önceliğimiz üyelerimizi dinlemek ve sorunlarını anlamaktır. Üyelerimizin yaşadığı sorunları yetkili makamlara taşıyarak çözüm bulmak için çaba gösteriyoruz. Aynı zamanda sektörün geleceği için de çalışmalar yapıyoruz. Lojistik sektörünün daha iyi bir konuma gelmesi için elimizden geleni yapacağız."

26 ilde ve 7 bölgede 298 üyeye ulaştık

Başkan Dr. Kayıhan Ö. Turan, derneğin kısa sürede önemli bir büyüme gösterdiğini açıkladı. Turan, "30 Ekim'de kurulduğumuzdan bu yana 6 ay gibi kısa bir sürede 26 ilde ve 7 bölgede 298 üyeye ulaştık. Hatta eksik evrakları tamamlayacak olan üyelerimizle birlikte üye sayımız 300'ü aşmış durumda." dedi. Turan, derneğin büyümedeki en önemli faktörün üye kabulünde gösterilen titizlik olduğunu vurguladı. "Biz sadece yetki belgesi olan tüzel kişileri üye olarak kabul ediyoruz. Bu sayede derneğimizin kalitesini ve gücünü artırıyoruz." şeklinde konuştu.

Eğitim, sosyal sorumluluk bizim için çok önemli

Derneğin sadece lojistik sektörüne değil, aynı zamanda eğitim ve sosyal sorumluluk alanlarına da önem verdiğini belirten Turan, "Eğitim, sosyal sorumluluk bizim için çok önemli. Bu nedenle üniversitelerimizle iş birliği protokolü imzalayarak sektöre nitelikli eleman yetişmesine katkı sağlıyoruz." dedi.

İstanbul Arel Üniversitesi ile başlayan iş birliği, kısa sürede Piri Reis Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile de genişletildi. Turan, bu iş birlikleri sayesinde üniversitelerin ihtiyaçlarına göre destek olacaklarını ve öğrencilerin sektöre daha iyi hazırlanmalarına yardımcı olacaklarını ifade etti.

"Gelecekte meslektaşımız olacak adama ben o eğitim süresinde destek olmalıyım." diyen Turan, bu desteklerin staj, burs, iş imkanı gibi farklı şekillerde olabileceğini belirtti. Ayrıca, LOJİDER'in Kütahya Üniversitesi'nde sürücü meslek yüksekokulu programına da destek verdiğini ve bu programın 2025 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Turan, yaşanan depremde lojistik sektörünün AFAD Lojistik Koordinasyon Kurulu'nu kurarak önemli bir adım attığını ve sektörün birlik içinde hareket ettiğini vurguladı.