Modifiye Tır sevdasının küçük yaşta başladığını dile getiren Selçuk Karaş, araçlara reflektif, aydınlatma gibi süslemeler yaptığını, uluslararası şoförlüğü bıraktıktan sonra da bu işe başladığını söylüyor. “Meğer biz ustaymışız, haberimiz yokmuş. Yollarda boşuna zaman harcamışız” diyen Karaş, her seferinde daha iyi yapmak adına kendini geliştirdiğini vurguluyor.

Her işi bünyemizde yapıyoruz

Karaş’ın özel olarak oluşturduğu atölyesinde Tır’ların; tasarımdan, kesime, boyamasından montajına kadar her şey yapılıyor. Neden özel bir atölye kurduklarını aktaran Karaş,  “Dışarıda boyatıyorsun, 3 ay sonra bir bakıyorsun boya atmış. Adam seni tanıyor. Baktım ki böyle milletle uğraşmaktansa bünyemizde yapmaya karar verdik. En azından yaptığımız iş tam olsun istedik. Bir daha uğraşmayalım dedik. O yüzden bütün işlemleri bünyemizde yapmaya karar verdik. Ayrıca kaliteli malzeme kullanmanız gerekli. Aydınlatma için tesisat çekiyorsun. Lamba bozuldu mu tesisatı söküp çıkarman gerekecek.  Hem sattığın adama zarar, hem takana zarar, hem satana zarar.” şeklinde konuşuyor.

Modifiyede sınır yok

Selçuk Karaş, modifiyede bir sınır olmadığını, yarım milyon liraya da bir aracın yapılabildiğini söylüyor.  Bir araç için 6 ay uğraşabildiklerini kaydeden Karaş, her marka çekici ve treyler için modifiye yaptıklarını belirterek “Herkesin arabası kendine göre güzeldir. Belli bir marka olur veya olmaz demek doğru değildir.” diyor.

“Alüminyum kullanarak araç tonajını artırmıyoruz”

Malzeme olarak alüminyum kullandıklarını belirten Karaş bunun sebebini şöyle açıklıyor: “Alüminyum, hafif olduğu için araç tonajını fazla artırmamış oluyoruz. Dolu dolu bir arcı demir kullanarak yapmakla, alüminyum kullanarak yapmak arasında en az üç yüz kilo fark ediyor.

Hem bağlantıları daha sağlam oluyor. Bir de yaptığın şey ölümsüz oluyor çünkü çürümüyor, paslanmıyor. Montajı basit ve güzel görünüyor.”