21 Aralık tarihinde İTÜ Fuat Külünk Yüksek Gerilim Laboratuvarı’nda gerçekleşen törene Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Genel Müdürü Eşref Zeka, Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkanı Per-Erik Lindström ve DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. CEO’su Ozan Önder katıldı.
"Umarım bu büyük teslimat lojistik sektörüne büyük bir farkındalık yaratır"
Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Genel Müdürü Eşref Zeka, Marubeni ile Volvo’nun 6 yıllık süreçte 3 katı satışı arttırdığına değinerek “Peşinde olduğumuz şey ürün satmak değil. Her zaman müşterimize değer katmak. Kamyonların işlerine ne kadar değer kattıkları önemli. Bugünkü teslimat, Marubeni olarak sürdürülebilirlik yolunda 2050 sıfır emisyon hedefleri, elektrikli mobilite için çok önemli adım. Umarım bu büyük teslimat lojistik sektörüne büyük bir farkındalık yaratır. Lojistik sektörüne sürdürülebilirlik anlamında katkı sağlar” şeklinde konuştu.
Filomuzun tamamını elektrikli yapacağız
DSV Hava ve Deniz Taşımacılığı A.Ş. CEO’su Ozan Önder de DSV olarak operasyonlarında çevre üzerindeki etiklerini azaltmaya kararlı olduklarına vurgu yaparak "Önde gelen bir küresel lojistik şirketi olarak, iklim değişikliğiyle mücadelede aktif bir rol oynama, taşımacılık ve lojistik sektöründe karbondan arınmayı sağlamak için sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Karbon Emisyonlarımızı azaltmak, DSV'nin gelecekteki başarısının merkezinde yer almaktadır. Sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmaya çalışırken bizi destekleyecek yeni girişimler ve teknolojileri uygulamak için departmanlarımız ve ülkeler genelinde sektör ortaklarıyla birlikte çalışmaktayız."
2030 hedeflerini gerçekleştirmede ve 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmalarına yardımcı olacak yeni ve yenilikçi çözümler kullanmanın ve filolarını bu tip araçlarla büyütüyor olmanın verdiği heyecanını yaşadıklarını ifade eden Önder, 14 araç ile 2023’te başladıkları bu yolda, gelecekte tüm filoyu bu dönüşüme dahil etmek istediklerini vurguladı. Önder, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu dönüşüme ek olarak, filomuzun enerjisi de kurulumuna başladığımız 3.5 MW`lik (Megawatt) güneş enerji santrali, rüzgâr enerji santralleri ve yüksek hızlı şarj istasyonu ağımızla sağlanacaktır. Böylece hem sürdürülebilirlik hem de ticari açıdan bütünleşik çözümümüzü 2023 yılında hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. "
Globalde 6 bin 500 elektrikli çekici sattık
Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkanı Per-Erik Lindström, kalite, güvenlik ve çevre duyarlılığı ile yaklaşık 130 ülkede faaliyet gösterdiklerini belirtti. Lindström konuşmasına; “Hedefimiz, 2030 yılına kadar küresel olarak sattığımız tüm kamyonların yüzde 50’sinin elektrikli olmasıdır. Elektrikli kamyonlarımız, farklı uygulamalar ve segmentler için çoklu dingil konfigürasyonları, değişken pil konfigürasyonları ve toplam enerji depolama kapasitesine sahip ve şu anda tek bir şarjla yaklaşık 300 km gidilebilmektedir ve bu menzil daha da artacaktır” sözleriyle devam etti.
Lindström, Volvo’nun ilk elektrikli 2019 yılında ürettiğine dikkat çekerek globalde 6 bin 500 elektrikli çekici sattıklarını söyledi.
Bu araçlar çalıştıkça kazanıyor, kazandıkça tercih ediliyor
Marubeni Dağıtım ve Servis. A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya ise Marubeni olarak satış firması değil müşterinin çözüm ortağı olan bir firma olduklarını vurguladı. “Bu araçlar çalıştıkça kazanıyor, Kazandıkça tercih ediliyor” diyen Kızılkaya , elektrikli dönüşümün bir parçası olduklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.