AKARYAKIT

UpEnerji’den lojistikçilere indirimli al, kolay öde çözümü!

70 bin noktada akaryakıt ödeme kolaylığı sunan UpEnerji; HGS, yol geçiş, sigorta, feribot gibi ödemelerin kolayca yapılmasını sağlıyor. Türkiye’de anlaşmalı 3 bin 600 istasyonda indirimli akaryakıt alabilen firmalar UpEnerji’nin vadeli ödeme gibi farklı hizmetlerini tercih edebiliyorlar.

Lojistik sektörü para akışının sürekli değişmesi nedeniyle finansal zorluklar yaşayan bir sektör. Taşımacılık esnasında yapılan ödemeleri kontrol etmek ve yönetmek de ayrıca bir sorun. Bu noktada birçok firma geliştirdikleri çözümlerle lojistik işletmelere destek oluyorlar. Bu noktada öne çıkan firmalardan biri de UpEnerji oldu. İndirimli, kolay ve tercihli ödeme seçenekleri ile lojistik operasyonları kolaylaştıran UpEnerji’nin Kurucu Ortağı ve CEO'su Suat Dolu ile verdikleri hizmetleri konuştuk.

SEKTÖRE ÖZEL DİJİTAL ÇÖZÜMLER

Suat Dolu, farklı ihtiyaçları tek bir çatı altında sunan dijital çözümler geliştirdiklerini söylüyor. UpEnerji olarak; son yıllarda firmaların kullanımında aktif rol bulan fintech şirketlerinin finansal çözümleri ile akaryakıt, elektrikli araç şarjı, yol geçiş hizmetleri, araç yıkama ve sigortalama alanındaki mobilite ürünlerini birleştirdiklerini anlatan Dolu, “Ek olarak kurumların personel iş avans ve harcırahlarını, aldıkları hizmet ve taşeron ödemelerini gerçekleştirebildikleri, özetle bundan sonra adını ‘mobilite ve hazine yönetimi’ olarak duyacağınız sektöre özel dijital çözümler sunuyoruz” diyor. 

UPanel İLE ÖDEMELER VE AVANTAJLI FİNANS ÇÖZÜMLER BİR ARADA
Geçen yıl lojistik sektörünün hizmetine sunmaya başladıkları ve gittikçe yoğun talep gören UPanel teknoloji hakkında bilgi veren Dolu, bu sayede operasyonel ve muhasebesel mutabakatlarda kolaylık sağladıklarını aktarıyor. “Müşterilerimiz bu panelde, akaryakıt, HGS, araç yıkama, sigorta ürünlerine ulaşabildikleri gibi, şirket kredi kartları ile üçüncü kişilere ödeme yapabiliyorlar” diyen Dolu, firmaların ayrıca birden fazla banka kredisine ulaşarak hızlı ve avantajlı finans çözümlerine kolayca erişebildiklerini kaydediyor.  

70 BİNİN ÜZERİNDE AKARYAKIT İSTASYONUNDA 

UpEnerji lojistik firmalarına yurt içinde 3 bin 500 istasyonda ve firmaya özel istasyon ağında, Kapıkule sınır kapısında, yurt dışında 67 bin istasyonda akaryakıt çözümleri sunuyor. Dolu, Türkiye sınırlarında HGS sistemi üzerinden, yurt dışında ise 29 ülkede yol geçişleri ve feribot ücretleri ödemelerinde çözüm sağladıkları bilgisini veriyor ve “Taşeron, yakıt veya tedarikçi ödemelerinde sanal pos olmadığında bile nakit yerine kredi kartı ile ödeme yapılabilecek teknoloji çözümleri sunuyoruz. Müşterilerimize maliyet ve zamandan kazandıran, teknolojinin gücüyle operasyonel kolaylık sağlayan ürün ve hizmetler geliştiriyoruz” ifadelerini kullanıyor. 


ÖZEL FİLO ÇÖZÜMLERİ İLE FARK YARATIYOR
Suat Dolu, filoların operasyonlarını kolaylaştıran çözümleriyle ilgili detayları paylaşıyor. “Öncelikle filolara maliyetten tasarruf ettiren, nakit akışlarını korumalarını sağlayan avantajlı akaryakıt satın alma imkanı ve vade seçenekleri sunuyoruz” diyen Dolu, bu kapsamda, Ocak 2025 itibariyle satın aldığı BP istasyon ağları ile birlikte toplamda yaklaşık 2.500 istasyon sayısına ulaşan Petrol Ofisi'nde ve 1.100 noktada hizmet sunan Total ve M-oil istasyonlarında filoların UpEnerji avantajlarından faydalanmalarının mümkün olduğunu belirtiyor.  

Filolara ayrıca Türkiye genelindeki 2500 EV şarj istasyonunda araçlarını şarj edebilmeleri için destek sunduklarını,ayrıca HGS ve sigorta ihtiyaçlarını UpEnerji üzerinden temin ederek avantajlardan yararlanmalarını sağladıklarının altını çiziyor. 

KAPIKULE’DE ÖTV’SİZ YAKIT AVANTAJI

UpEnerji ile Avrupa'ya taşıma yapanlar, Kapıkule’de ÖTV’siz yakıt alabiliyorlar. Şoförler üzerinden nakit ile ödeme yapmak yerine, nakit akışında avantaj sağlayacak şekilde kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor ve vadeli ödeme tercih edilebiliyor.

Dolu, yurtdışı işlemlerde çözüm ortakları olan DKV Mobility’nin Avrupa genelinde geçerli olduğu 67 bin istasyonda avantajlı fiyatlarla akaryakıt ihtiyaçlarını karşılamaları ve ücretli yol geçiş ödemeleri yapmalarının mümkün olduğunu söylüyor. 

FİLOYA ÖZEL İSTASYON AĞI

UpEnerji’nin öne çıkan avantajlarından biri de filoya özel istasyon ağı oluşturması. Dolu, bu hizmeti şöyle anlatıyor: “Müşterilerimizin belirli güzergahlarda filo yakıt ihtiyaçlarını daha avantajlı ticari koşullar ile sağlaması için oluşturduğumuz yeni bir sistem. Bu sistem ile marka bağımsız minimum 5, maksimum 30 istasyon ile özel anlaşma sağlıyoruz. Kapalı devre yakıt limit ve mutabakat sistemimizi web üzerinden kuruyor ve sunduğumuz mobil yakıt cüzdanı ile filo aracını eşleştiriyor, filo araçlarının kendilerine özel istasyon ağından avantajlı şekilde yakıt alımı gerçekleştirmelerini sağlıyoruz.” 

UTTS SÜRECİ KONTROLLÜ ŞEKİLDE YÖNETİLİYOR
UpEnerji’nin lojistik işletmeleri hem maddi olarak zorlayacak hem de iş yüklerini artıracak UTTS düzenlemesine yönelik özel çözümleri bulunuyor. Dolu yeni düzenlemenin firmaları farklı aksiyonlar almaya yönelteceğini belirterek sürecin zorluğuna dikkat çekiyor. 

Dolu, “Akaryakıt alışverişlerinin denetlenmesini amaçlayan UTTS düzenlemesi, şirketlerin yönetim şekillerinde köklü değişiklikleri beraberinde getirecek. İşinin ehli firmaların haksız rekabet nedeniyle ertelemek zorunda kaldıkları operasyonel kolaylık sağlayacak teknolojik yatırım yapma, yetkin insan kaynağı oluşturma gibi aksiyonları gündemine almasını sağlayacak” diye konuşuyor. 
Lojistik sektörünü UTTS sonrası zor bir süreç beklediğini de aktaran dolu, “Bundan sonraki süreçte firmalar taşımalar için dönemsel olarak kiraladıkları araçların akaryakıt giderlerini kendi tüketimleri içerisinde yönetmeleri için her bir araç için UTTS sistemindeki TTB ücretlerini ödemek zorunda kalacaklar. Bu, operasyonel bir iş yükü de getirecek” diyor. 

Dolu, müşterilerinin bu geçişi sağlamalarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını aktarıyor ve “UTTS sistemine kayıt yapacak 30 binin üzerinde müşteri aracımız bulunmakta. Bu araçların TTB montajı sırasında, müşterilerimizin sorunsuz ve konforlu bir şekilde süreci yönetmeleri için UpEnerji olarak tüm tedbirleri aldık. Yetkili montaj firmaları ile iş birliği yaptık. Müşterilerimizin montaj noktalarını ayrı ayrı aramaları yerine, web sitemiz üzerinden başvurular alıyor ve müşteri temsilcilerimiz ile müşterimiz adına en uygun lokasyonda, en doğru saatte konforlu ve sorunsuz montajı gerçekleştirmelerini sağlıyoruz” diyerek verdikleri destekleri anlatıyor. 

DKV MOBILITY’NİN ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ

Dolu’ya DKV Mobility ile iş birliğiniz kapsamında sektörü ne gibi yenilikler beklediğini soruyoruz. “Avrupa genelinde 50’yi aşkın ülkede hizmet veren, Almanya merkezli dünya markası DKV Mobility, Avrupa'da ve Türkiye'de müşterilerine verdiği hizmetleri geliştirmek için çözüm ortağı olarak UpEnerji'yi seçti” diyen Dolu şöyle devam ediyor:  

“Türkiye dışında yaklaşık 67.000 akaryakıt istasyonu ve 832.000 elektrikli şarj ağı ile binlerce firmaya ve milyonlarca araca akaryakıt ve elektrikli şarj hizmeti sunan DKV Mobility, bu kapsamda kullanıcılarına birçok avantaj sunacak.

Bu yıl 90’ıncı yaşını kutlayan DKV Mobility, yakıt ve elektrikli şarj ikmal hizmetlerinin yanı sıra birçok ülkede kesintisiz yol geçiş ücretleri, tamir ve bakım hizmetleri, otopark ve yıkama gibi birçok mobilite hizmeti sunuyor. UpEnerji, DKV Mobility ile ilk etapta; satın alma, finans, teknoloji ve yeni pazarlar konusunda iş birliği yapacak. İş birliği sayesinde yaygın bir istasyon ağı ile yurt dışından ülkemize gelen araçlara akaryakıt ikmali sağlanacak. DKV Mobility’nin Türkiye’de hizmet verdiği istasyonlarda, kullanıcılar için indirim ve vade kolaylığı gibi fırsatlar sunulacak. 

DKV Mobility müşterileri, UpEnerji iş birliği ile DKV Mobility’nin Türkiye sınırları içerisinde global olarak 832 bin adet elektrikli araç şarj ağını genişletme rolünü üstlenerek lojistik firmalarının elektrikli kamyon ve çekici kullanmasının önünü açmayı da hedefliyor. Ayrıca UpEnerji mobil cüzdan kullanıcıları yurt dışına çıktıklarında DKV Mobility’nin 67.000 akaryakıt ağını ve 832 bin (Tesla dahil) ağını başka hiçbir mobil uygulamaya gerek kalmadan kullanabilecekler.”

BİREYSEL KULLANICILARA AVANTAJLI SEYAHAT İMKÂNI 

UpEnerji bireysel kullanıcılara Pegasus Havayolları ve Petrol Ofisi iş birliği ile avantajlı fiyatlarla seyahat etme imkânı sunuyor. 

Petrol Ofisi ile yapılan iş birliği kapsamında Petrol Ofisi uygulamasında hediye olarak sunulan Positive Puan ürününün bireysel müşteriler tarafından kredi kartı ile satın alınmasını sağlayan bir teknoloji geliştirdiklerini söyleyen Suat Dolu, Petrol Ofisi mobil uygulamasından kredi kartıyla Positive Puan satın alınabildiğini, kazanılan ilave Positive Puanlar ile da akaryakıt alınabildiğini belirtiyor. 

Dolu, Pegasus Havayolları ile yapılan iş birliği hakkında da şunları söylüyor. “Bireysel kullanıcıların karayolu seyahatlerinde satın aldıkları Petrol Ofisi'nin Positive Puan’larını havayolu seyahatlerinde Pegasus Havayolları'nın Bol Puan'ı ile takas etmelerini sağlıyoruz. Böylece bireysel tüketiciler ister karayolu ister havayolu ile seyahat etsinler, UpEnerji mobil cüzdan ile avantajlı fiyatlarla yolculuk yapma imkanına sahip olmuş oldular.”
 

ÇİFTÇİLER DE UNUTLAMAMIŞ

UpEnerji’nin önemli bir diğer projesi de Başkent Çiftçi Kart projesi. Dolu, Projenin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Hamlesi kapsamında hayata geçtiğini, bu sayede tarımın gelişmesine destek olduklarını kaydediyor. 

Dolu, “Başkent Çiftçi Kart, çiftçileri üretime teşvik ederken, onlara maddi destek sağlayan ve kullanıldıkça avantajlar sunan bir sistemden oluşuyor. İçerisinde birçok ilki barındıran ve toplumu üretime teşvik eden Başkent Çiftçi Kart, Mastercard altyapısı ile tüm dünyada geçerli” diyor.  

Sistem, kolay bir şekilde çiftçinin, kayıtlı akaryakıt, tohum, gübre bayilerinden istediği ve ekolojik dengeye uygun bulduklarını tercih ederek satın almasını mümkün kılıyor. Dolu, “Sisteme farklı ekolojik ihtiyaçlara cevap sunabilmesi adına neredeyse Ankara’daki tüm tohum ve gübre üreticileri ile Türkiye’nin en büyük akaryakıt istasyonlarının bayileri dahil edildi” diyerek projenin geniş bir yelpazede sunulduğuna vurgu yapıyor.  

SÜTBİR üyeleri için de benzer biz proje geliştirdiklerini söyleyen Dolu şöyle devam ediyor: “Dijital cüzdan SÜTBİR Kart sayesinde çiftçiler birçok imkana kavuşurken, uygulama hem operasyonel hem de zamansal birçok yükten tasarruf etme avantajı sunuyor. Uygulama sayesinde üreticiler, İş Bankası ATM’lerinden ücretsiz para çekimi, 70’ten fazla işyerinden indirimli alışveriş yapma imkânı, işlemleri dijital platforma taşıma kolaylığı ve temassız özellikli SÜTBİR Kart ile güvenli alışveriş imkanı elde ediyor.”