Lojistik süreçleri yönetebilmek müşteri ile entegre olabilmek için lojistik firmalarının yazılımı çok iyi kullanması gerekiyor. Bununla beraber yazılım ihtiyacı veya özellikleri o denli artıyor ki büyük firmalar kendi yazılımını yapma noktasına geldi. Bu noktaya gönüllü gelinmedi. Düne kadar taşımak yeterli iken, bugün bir ürünün hammaddeden nihai tüketiciye ulaşırken hatta tüketiciden sonra geri toplanmasına kadar her süreçte imzanız gerekiyor. Müşteriniz malının nerde olduğunu bilmek istiyor, depoda ne kadar hacim tutacağını bilmek istiyor, gelecek ay ne kadar yedek parçaya ihtiyacı olacağını bilmek istiyor… istiyor da istiyor.

Yazılımın çok önemli bir noktaya geldiği ve kıymet gördüğü aşikar. Dijital dönüşüm ile yazılımları kullanacağımız alanlar uzay boşluğu kadar. Yazılım etkinliği arttıkça maliyeti de artıyor. Lojistik firmaları bunu kendi bünyesinde mi yapacak, dışardan mı hizmet alacak? Bu iki konudaki farklı görüşleri dosya haberimizde biraraya getirmeye çalıştık.

Lojistikte yapılması gereken yatırımlar artıyor ancak firmaların para kazanamadığı bir dönemde bu yatırımları yapması da kolay değil. Yazılım konusunda tek handikapımız bu da değil. Yazılım konusunda çok fazla ilerleyemeyen bir ülkeyiz. Yazılımı kullanacak eleman sorunu da diğer bir önemli konu. 

Ülke olarak yazılımı ayrı bir politika haline getirmemiz her sektör için kıymetli olacak. Dosya başlığımız çok iyi anlatıyor. Yazılım bizim alınyazımız. Geleceğin anahtarı olan yazılım için daha fazla emek ve zaman harcamamız gerekiyor.

şoför sorununa çözüm önerisi
Sektör uzun yıllardır şoför konusunda dertli. Bu konuda Erhanlar Nakliyat Y.K.B. Ayhan Turan’ın güzel bir önerisi var. Her firma yılda 10-12 şoför yetiştirirse sektörün bu konuda sorun yaşamayacağını savunuyor. 

Sektörün bu fikri değerlendirmesi dileğiyle...
 

- - - - - - -